Wees lief voor je gezicht

Je huid is een goede graadmeter van hoe je je voelt. Ben je moe, dan zie je bijvoorbeeld donkere kringen, dit komt door een verminderde productie van collageen. Daarnaast wordt je gezichtshuid het meest blootgesteld aan invloeden van buitenaf, wees zo lief mogelijk voor de huid van je gezicht. In deze blog ga ik je een aantal basis behoeftes uitleggen waar je een goed begin mee maakt.

In de eerste plaats door daar van binnenuit zorg voor te dragen: drink voldoende water dagelijks. Ook de juiste voeding zorgt voor een stralende huid. Daarnaast kun je supplementen slikken, echter is dit geen vervanging maar dient dit aan aanvulling te zijn. In mijn werk als nagelstyliste zie ik zienderogen het sterker worden van nagels door Biotine (vitamine B8). Maar Biotine heeft ook een gunstig effect op je haar en je huid. Zeker naarmate we ouder worden is het niet overbodig een beetje extra hiervan in te nemen.

Van buitenaf kunnen we extra lief zijn door de juiste producten te gebruiken. Vermijd hier producten die (veel) parfum bevatten. Parfum doet niks voor de huid! Alleen voor je reukzintuig. Waarom zou een crème voor je gezicht lekker moeten ruiken? Het belangrijkste is dat het zijn werk doet. Tegenwoordig zijn er veel producten al vrij van o’.a. de bekende:

parabenen

(verdacht hormoon verstorende stof)

siliconen

(sommige siliconen zijn niet wateroplosbaar waardoor je een opeenstapeling van product krijgt en de essentiële bestanddelen in een crème uiteindelijk niet (meer) hun werk kunnen doen)

minerale oliën

(bij veel en langdurig gebruik droogt dit de huid uit)

Gebruik daarom ook de juiste make up, één die vriendelijk is voor de huid. En één die goed te reinigen is. Het merk Make up Factory, welke ik in de salon aanbied, speelt hier al heel goed op in. Dit merk is niet alleen Dermatologisch getest maar ook Dermatologisch goedgekeurd. Bij de minste huidreactie gaan ze weer opnieuw testen, net zolang totdat deze is goedgekeurd.

Reinig je huid! Dit is zó belangrijk. Naar bed gaan met nog make up op je gezicht zorgt voor een versneld verouderingsproces. Doordat je huid niet gereinigd is wordt collageen afgebroken en collageen hebben we nodig voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid. Meerdere nachten weinig of slecht slapen zorgt tevens voor minder aanmaak van collageen.
Ook wanneer je geen make up draagt is reinigen een must, omdat je huid gedurende dag vervuild raakt. En vooral ’s nachts hebben we een schone huid nodig voor het herstelproces en cel vernieuwing.
s’ Nachts scheidt onze huid vet en afvalstoffen uit. Daarom is het belangrijk om ook ’s morgens je huid goed te reinigen.

 

Dus: wees lief voor je gezichtshuid en geef het wat ze verdient!

Daar heb je nog jaren profijt van!

Meer blogs

Waarom gellak niet slecht hoeft te zijn voor je nagels

Waarom gellak niet slecht hoeft te zijn voor je nagels

Ik hoor het zo vaak: “ik wil nooit meer gellak op mijn nagels, het heeft mijn nagels kapot gemaakt”. Dit is zo jammer, wanneer je deze ervaring hebt, want het hoeft niet. Ik ga je uitleggen waarom en waar je op moet letten. CND Shellac, het merk waar ik mee werk, is...

Handen wassen, reinigen of desinfecteren? Wees zuinig op je huid!

Handen wassen, reinigen of desinfecteren? Wees zuinig op je huid!

Stel je eens een oppervlak voor. Bijvoorbeeld een mooie eikenhouten tafel. Je wilt dat deze mooi glad geschuurd en afgewerkt is, om vuil tegen te gaan, zodat het hout niet beschadigt. En dat er geen vuiligheid in het hout opgenomen kan worden. Je bent voorzichtig met...